2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
sipos.transindex.ro

DÍJKIFOSZTÓ BESZÉD

Óvszerrel a szemüvegen

Sipos Géza utolsó frissítés: 15:07 GMT +2, 2003. július 3.

Tolerancia-hőstett! – egy olyan vidéken, ahol szinte minden férfi a lehető legtöbb alkalommal kiguvadt szemmel kifejezetten csak nőket gusztál.


Hölgyeim és uraim,
tisztelt egybesültek,

rendkívüli nagyrabecsüléssel, a kisebbségek, sőt a kétszeresen is háttérbe szorított, gyakran és igaztalanul kigúnyolt, korábban rendszeresen erőszakkal üldöztetett, sőt a társadalom nagyobb része által megvetett, vagy legalábbis visszautasított csoportok iránti bizalom elismeréseként,

e társadalmi rétegek iránt megnyilvánuló magas fokú érzékenység, nyitottság, tudatosan felvállalt avantgarde lendület és jellegzetesség, a jó témaválasztás, a találó és minden szegletében eltalált képkivágások, a szellem- és kellemetes címek, a gyöngyöző magyarsággal megfogalmazott beharangozó szövegek méltó jutalmául nyújtjuk át

A Toleráns Címoldalakért díjat
az Erdélyi Riport közéleti hetilapnak,

amely a fent felsorolt érték-lista megállapításaival tökéletes összhangban dolgozik immár 2002 októberétől úgy, hogy az eddig a pultokra került 26 lapszám címlapjai szívet dobogtató egységet mutatnak.

Ezért büszkén jelentjük ki, hogy beható sajtófigyelés alapján az eddigi 26 lapszámot mindösszesen végignézve az újság címoldalain legalább 44 azonos nemű polgártársat azonosítottunk, s ha leszámítjuk az egyező neműek jelentős csoportjait ábrázoló képeket, számuk akkor is 25 körül mozog.

A lap teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert ezt egy paternalista, a heteroszexuálisok uralta társadalomban hozza, ahol 15 évestől 85-ig a férfiú szíves-örömest fogyaszt (vagy fogyasztana) mindenhol, minden csatornán bármilyen rendű pornót, mely a nőket pusztán szexuális tárgyként, nyereséghajhász módon visszaélve ábrázolja (pfuj!).

Egy olyan vidéken, ahol gyakorlatilag szinte minden férfia a lehető legtöbb alkalommal kiguvadt szemmel kifejezetten csak nőket gusztál, ahol a sex always sells, az Erdélyi Riport címoldalaira 88%-ban kizárólag férfiakat helyez! Mindez igazi médiabravúr, szemben az árral, szabadelvű tolerancia-hőstett!

Hozzá kell tennünk, lányokat-asszonyokat önmagukban csupán négyszer, fiúk-férfiak társaságában háromszor mutatnak be, amely azt jelenti, ez a szerkesztőség nem a nők rútul kihasznált bájaival akar sikert aratni, hanem minimum elhunyt machók ábrázolásaival (Petőfi Sándor).Ön szerint ki lehetne a Riport legjobb pasija?A Romániai Magyar Homokos-leszbikus Szakszervezet (RMHSZ, nem létező, de megalakulni vágyó szövetség) bejelenti, értékelése a Riport szemében annyira számítanak a nők, hogy elnyomatásukat elkerülendő, címlapra alig kerülnek, és annyira fontosnak tartja a homo sapiens férfiváltozatait külön-külön, páronként, csoportosan vagy egyéb pozíciókban, hogy hétről-hétre reklámozza őket. A pózokra csak egypár példa:

– Takács Csabával ügyvezetői díványán
– A viszkis rablóval a börtönben
– Kovács külügyminiszterrel saját irodájában
– Markó elnökkel és Nastase kormányfővel az RMDSZ-kongresszuson
– Szaddám Huszeinnel a falon
– Kovács András Ferenccel a kertben
– Két ifjú, szemrevaló MIÉRT-aktivistával tábori plakátjuk előtt (a legfrissebb számon) stb.

Mindez a túlságosan uras erdélyi társadalomban (amelyet a háttérből hölgyek vezetnek?) végre: lázadás! Amiben az alig 12%-ban szerepeltetett nők is résztvennének -- de inkább egy szado-mazo szexlappal felfegyverkezve. Vagy velünk, az RMHSZ homó-részlegével együtt követelnék: miért ne szemlélhessük meg tüzetesen a fiatal mozgalmárok hátsóját is legalább?


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!